Článek
Postup
01.
Připravte si korpus. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Dbejte na to, aby byla opravdu vyšlehaná do husté konzistence. Do pěny zamíchejte olej. Poté zlehka vmíchejte mouku s kokosem a těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem do plátu velkého cca 32 x 30 cm. Pečte při 180 °C 10 minut. Poté nechte úplně vychladnout.
02.
Mango oloupejte. Odkrojte si z něj pár slabých plátků na zdobení. Zbytek nakrájejte na menší kousky a dejte do kastrůlku. Podlijte asi 2 cm vody a duste pod poklicí doměkka – bude to trvat asi 15 minut. Pokud se voda vypaří, trochu podlijte. Nicméně na konci dušení byste se měli tekutiny úplně zbavit, aby se krém neroztekl. Rozmixujte na jemné pyré a nechte vychladit.
03.
Z korpusu vykrájejte kolečka o průměru 5 cm.
04.
Je čas na krém. Mangové pyré promíchejte s tvarohem a oslaďte moučkovým cukrem. Promíchejte se strouhaným kokosem. Smetanu vyšlehejte dotuha a zlehka, po částech vmíchejte k mangovému tvarohu. Krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a každé kolečko ozdobte krémem. Spojujte vždy dvě kolečka.
05.
Zbylý piškot promíchejte s tvarohem, vodkou a citronovou šťávou. Tvarujte z těsta drobné kuličky a obalte ve strouhaném kokosu.
06.
Plátky manga, které jste si schovali, nakrájejte na slabé nudličky. Ozdobte mangem dortíčky, na každý položte kuličku ze zbylého piškotu a posypejte například jedlými květy.
Mlsáte rádi, ale hledáte inspiraci na zdravější alternativy? Vrhněte se s chutí na zdravý tvarohový dort bez mouky a cukru, vyzkoušejte rychlý koláč z ovesných vloček anebo naprosto neodolatelné fit Míša řezy!