Článek
Postup
01.
Bílky vložte do mísy a začněte šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidejte 100 g cukru a šlehejte do úplného zhoustnutí – vznikne cukrová pěna. Do pěny zašlehejte žloutky s olejem a nakonec opatrně vmíchejte mouku. Těsto nalejte směrem od krajů do středu do plechu vyloženého pečicím papírem. Pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut.
02.
Po upečení nechte jen lehce vychladnout, potřete vanilkovým pudinkem a opatrně zamotejte roládu. Jahody, rýžový nápoj, smetanu a 60 g cukru vařte, dokud se jahody nerozvaří. Směs rozmixujte tyčovým mixérem a nechte vychladit. Nakrájený moučník polejte omáčkou a ozdobte lístky máty.
Podívejte se na další tři rolády, kterým se jen těžko odolává.