Článek
Postup
01.
Jahody opláchněte a zbavte stopek. Rebarboru nakrájejte na kousky, pokud máte silnější výhonky se silnou slupkou, oloupejte je.
02.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně do něj přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne hustý a lesklý sníh, který po vytažení metly tvoří špičky. Do sněhu pak zašlehejte po jednom žloutky.
03.
Nakonec do těsta opatrně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Míchejte zvolna, aby hmota zůstala nadýchaná a bílky nespadly.
04.
Těsto nalijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného vyššího, středně velkého plechu. Poklaďte jahodami a nakrájenou rebarborou. Koláč na povrchu posypte skořicovým cukrem. Můžete použít i drobenku. (Podívejte se, jak udělat perfektní máslovou drobenku.)
05.
Bublaninu pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout a nakrájejte. Skvěle bude chutnat s kopečkem zakysané smetany.
Máte rádi bublaninu? Chutnat vám bude hrníčková bublanina bez vážení, tvarohová bublanina s meruňkami anebo clafoutis, blesková kakaová bublaninu po francouzsku!