Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Lilky, rajčata, cukety a bazalka, to je vrchol léta na talíři. Nebojte se ale zeleninu do těstovin obměňovat podle sezóny a vaší chuti.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g těstovin
  • 1 ks červené cibule
  • 3 ks rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks lilku
  • 4 ks baby cukety
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 hrnek sýra
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a nechte ji zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidejte na kostičky nakrájený lilek, cukety a rajčata a vše spolu orestujte. 

02.

Stáhněte z ohně, okořeňte chilli, pepřem, osolte a promíchejte s utřeným česnekem a nasekano bazalkou a s těstovinami. Vložte do olejem vymazané ohnivzdorné mísy, přelijte směsí  sýra a smetany a zapékejte přibližně 15 minut.

Načítám