Hlavní obsah
3,7
(65)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Při grilování můžete nad ohněm opéct pár paprik a naložit je do olivového oleje. Budou se hodit do pikantní sýrové pomazánky – dodají jí skvělou uzenou příchuť. Připravit si ji ale můžete i bez práce: pečené papriky ve sklenici najdete běžně v obchodech.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 200 g vyzrálého čedaru
  • 200 g čerstvého sýra
  • 80 g majonézy
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 60 g naložených pečených paprik
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Do větší mísy nastrouhejte na jemném struhadle vyzrálejší čedar -kvůli barvě je fajn červený. Jestli máte rádi hrubější strukturu pomazánek, hrst sýra odeberte bokem a vmíchejte do pomazánky až nakonec.

02.

Do mísy přidejte čerstvý sýr (Philadelphia, Lučina, Buko), majonézu a koření. Kajenský pepř je poměrně ostrý, začněte se špetkou a přidávejte. Vidličkou všechno dobře promíchejte, ochutnejte a případně přidejte špetku soli. Jak vyrobit domácí čerstvý smetanový sýr?

03.

Naložené pečené papriky nakrájejte na drobné kostičky a společně se sýrem, který jste odložili bokem, už jenom zlehka vmíchejte k sýrovému základu. Nechte chvíli odležet a podávejte s dobrým chlebem, čerstvou zeleninou a zelenými natěmi.

Pomazánky chutnají nejlépe na domácím pečivu. Troufnete si na domácí podmáslový chléb bez kynutí nebo na křupavé pivní rohlíky?

Načítám