Článek
Postup
01.
Do větší mísy nastrouhejte na jemném struhadle vyzrálejší čedar -kvůli barvě je fajn červený. Jestli máte rádi hrubější strukturu pomazánek, hrst sýra odeberte bokem a vmíchejte do pomazánky až nakonec.
02.
Do mísy přidejte čerstvý sýr (Philadelphia, Lučina, Buko), majonézu a koření. Kajenský pepř je poměrně ostrý, začněte se špetkou a přidávejte. Vidličkou všechno dobře promíchejte, ochutnejte a případně přidejte špetku soli. Jak vyrobit domácí čerstvý smetanový sýr?
03.
Naložené pečené papriky nakrájejte na drobné kostičky a společně se sýrem, který jste odložili bokem, už jenom zlehka vmíchejte k sýrovému základu. Nechte chvíli odležet a podávejte s dobrým chlebem, čerstvou zeleninou a zelenými natěmi.
Pomazánky chutnají nejlépe na domácím pečivu. Troufnete si na domácí podmáslový chléb bez kynutí nebo na křupavé pivní rohlíky?