Článek
01.
Vyndejte včas všechny suroviny na linku, je dobré, když mají před přípravou pokojovou teplotu. V mezičase můžete opéct chléb a připravit si zeleninu.
02.
V míse řádně vidličkou utřete máslo s lučinou a hořčicí, čím trpělivější budete, tím jemnější a chutnější bude pomazánka.
03.
Přidejte na malé kostky nakrájený pivní sýr a koření a dále třete. Postupně přidávejte po troškách pivo tak, aby vznikla jemná a stejnorodá hmota, ale tak, abyste pomazánku nenaředili příliš. Podle chuti dosolte a nechte alespoň půl hodiny rozležet při pokojové teplotě.
04.
Podávejte s opečeným chlebem a jemně krájenou zeleninou.
Moje tipy: Do pomazánky můžete vmíchat jednu menší cibuli nakrájenou na drobné kostičky. K podávání se hodí také různé slané tyčinky a krekry. A když neseženete pivní sýr, pomazánka bude stejně dobrá z uleželého romadúru.