Hlavní obsah
3,4
(108)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Orosený půllitr piva na zahrádce prohřáté babím létem si žádá něco malého k zakousnutí. Něco pikantního a zároveň hebkého, třeba něco jako je pomazánka z pivního sýra. Přidejte pár krajíců dobrého opečeného chleba a trochu ostřejší zeleniny a vychutnejte si odpoledne s přáteli. Pomazánka vychází z tradičního bavorského receptu. Němci jí říkají „obatzda“, a když chcete být styloví, můžete k ní přikusovat louhovaný preclík.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na pomazánku budete potřebovat:
  • 250 g pivního sýru
  • 50 g másla
  • 70 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 3 lžíce světlého piva
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
K podávání:
  • 2 ks červené cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • 8 krajíců chleba
Článek

01.

Vyndejte včas všechny suroviny na linku, je dobré, když mají před přípravou pokojovou teplotu. V mezičase můžete opéct chléb a připravit si zeleninu.

02.

V míse řádně vidličkou utřete máslo s lučinou a hořčicí, čím trpělivější budete, tím jemnější a chutnější bude pomazánka.

03.

Přidejte na malé kostky nakrájený pivní sýr a koření a dále třete. Postupně přidávejte po troškách pivo tak, aby vznikla jemná a stejnorodá hmota, ale tak, abyste pomazánku nenaředili příliš. Podle chuti dosolte a nechte alespoň půl hodiny rozležet při pokojové teplotě.

04.

Podávejte s opečeným chlebem a jemně krájenou zeleninou.

Moje tipy: Do pomazánky můžete vmíchat jednu menší cibuli nakrájenou na drobné kostičky. K podávání se hodí také různé slané tyčinky a krekry. A když neseženete pivní sýr, pomazánka bude stejně dobrá z uleželého romadúru.

Související témata:

Načítám