Článek
Postup
01.
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu a mezitím připravte omáčku. Na dostatečném množství olivového oleje zpěňte pokrájenou červenou cibulku, po chvilce přihoďte nasekaný česnek, chilli a rozpůlená cherry rajčátka. Nechte chvíli opékat, poté podlijte trochou vody a rajčátka rozmáčkněte vidličkou, aby pustila šťávu a trochu se rozvařila.
02.
Když se všechna tekutina odpaří, podlijte zeleninu bílým vínem a nechte jej opět vyvařit. Ke změklým rajčátkům přidejte i ta konzervovaná, trošku vody, krevety a nechte několik minut povařit, jen dokud nejsou krevety hotové (doba záleží na jejich velikosti).
03.
Na závěr zjemněte máslem, dochuťte limetkovou šťávu, solí, pepřem a vmíchejte uvařené špagety a čerstvé zelené lístky.
Pokud vám nějaké krevety zbudou, připravte si výbornou krevetovou pomazánku.