Hlavní obsah
3,4
(18)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Klasický bramborový už vás nebaví? Zkuste pikantní salát z batátů a pečených paprik, který chutná teplý i studený a nádherně voní. Použít navíc můžete i obyčejné brambory!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na salát
  • 2 ks batátů
  • 1 lžička soli
  • 2 ks červené papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka chilli
  • 3 stroužky česneku
Něco navíc
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Batáty ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka (to trvá 20–25 minut), oloupejte a pokrájejte na kostky. Papriky pečte v celku při 200 °C asi 25 minut, až jim ztmavne slupka. Ihned po upečení je dejte do sáčku nebo uzavřené nádoby a nechte zapařit. Po vychladnutí oloupejte, vyjádřete a pokrájejte na proužky.

02.

Ve velké pánvi zahřejte olej s římským kmínem a chilli, přidejte brambory a ze všech stran opečte. Posypejte paprikou, kurkumou, nasekaným česnekem a malou lžičkou soli a ještě chvíli restujte.

03.

K bramborám vmíchejte papriky a ještě teplý salát podávejte. Nebo jako já polovinu paprik rozmixujte se lžící citronové šťávy, trochou soli a mletého chilli nebo chilli omáčky a majonézou a salát pak podávejte zastudena přelitý tímto pikantním dresinkem.

Vaříte na Štědrý večer nějakou specialitu, co v jiných rodinách neznají?

Související témata:

Načítám