Článek
Postup
01.
Batáty ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka (to trvá 20–25 minut), oloupejte a pokrájejte na kostky. Papriky pečte v celku při 200 °C asi 25 minut, až jim ztmavne slupka. Ihned po upečení je dejte do sáčku nebo uzavřené nádoby a nechte zapařit. Po vychladnutí oloupejte, vyjádřete a pokrájejte na proužky.
02.
Ve velké pánvi zahřejte olej s římským kmínem a chilli, přidejte brambory a ze všech stran opečte. Posypejte paprikou, kurkumou, nasekaným česnekem a malou lžičkou soli a ještě chvíli restujte.
03.
K bramborám vmíchejte papriky a ještě teplý salát podávejte. Nebo jako já polovinu paprik rozmixujte se lžící citronové šťávy, trochou soli a mletého chilli nebo chilli omáčky a majonézou a salát pak podávejte zastudena přelitý tímto pikantním dresinkem.
Vaříte na Štědrý večer nějakou specialitu, co v jiných rodinách neznají?