Článek
Postup
01.
Květák rozeberte na růžičky a promíchejte s těstíčkem z mouky, mléka, soli, papriky, česneku a čerstvě mletého pepře. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem (můžete ho i trochu pokapat olejem) a pečte 20 minut při 220 °C.
02.
Ihned po upečení potřete květák směsí BBQ omáčky nebo kečupu, chilli omáčky a rozpuštěného másla či oleje. Vraťte do trouby a pečte ještě 10 minut.
03.
Podávejte jen tak nebo s dipem ze smetany, majonézy a hrsti nadrobené nivy ochucené čerstvě mletým pepřem, prolisovaným česnekem a trochou citronové šťávy.
ZKUSTE SI MÍSTO SMAŽENÍ UPÉCT OBLÍBENÉ POCHOUTKY DOKŘUPAVA
Věděli jste, že v USA podávají podobně připravený květák v těstíčku jako dietnější (a vegetariánskou) verzi smaženého kuřete?