Článek
Nakládaný sýr patří mezi oblíbenou českou klasiku, kterou si můžete dát v restauraci a velice snadno si ji připravíte i doma. V dnešní době snadno koupíte i bezlaktózovou variantu hermelínu, takže je to lahůdka opravdu pro všechny!
Postup
01.
Sýry podélně rozpulte a spodní části potřete pastou z prolisovaného česneku, papriky, soli, čerstvě mletého pepře a polévkové lžíce oleje. Přiklopte vrchní částí (sýry můžete ještě rozkrojit napůl) a skládejte do uzavíratelné sklenice.
02.
Prokládejte půlkolečky cibule, pálivými papričkami a kořením (kuličkami pepře, bobkovými listy a novým kořením). Zalijte olejem, podložte miskou, kdyby nějaký olej vytekl, a nechte alespoň 3 dny při pokojové teplotě zrát, poté přemístěte do lednice, kde sýry vydrží asi týden – záleží i na jejich zralosti v době nakládání.
A nakládaná vejce jste už někdy zkoušeli? A co třeba nakládaný romadur a tvarůžky v pivu nebo oleji?