Hlavní obsah
3,0
(86)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Co dát do nakládaného hermelínu? Zkuste přidat česnek a chilli, a získáte tak vynikající pikantní chuťovku. Naložený hermelín umí být opravdu výtečná pochoutka. Jenže ho musíte umět pořádně naložit a nechat správně uležet. Jak na to, aby byl opravdu perfektní?

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks sýru hermelínového typu
  • 8 stroužků česneku
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 ks cibule
  • 2 ks chilli papričky
  • 10 kuliček celého černého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 200 ml slunečnicového oleje
Článek

Nakládaný sýr patří mezi oblíbenou českou klasiku, kterou si můžete dát v restauraci a velice snadno si ji připravíte i doma. V dnešní době snadno koupíte i bezlaktózovou variantu hermelínu, takže je to lahůdka opravdu pro všechny!

Postup

01.

Sýry podélně rozpulte a spodní části potřete pastou z prolisovaného česneku, papriky, soli, čerstvě mletého pepře a polévkové lžíce oleje. Přiklopte vrchní částí (sýry můžete ještě rozkrojit napůl) a skládejte do uzavíratelné sklenice.

02.

Prokládejte půlkolečky cibule, pálivými papričkami a kořením (kuličkami pepře, bobkovými listy a novým kořením). Zalijte olejem, podložte miskou, kdyby nějaký olej vytekl, a nechte alespoň 3 dny při pokojové teplotě zrát, poté přemístěte do lednice, kde sýry vydrží asi týden – záleží i na jejich zralosti v době nakládání.

Načítám