Hlavní obsah
3,4
(37)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Máte chuť na něco pikantního? Máme pro vás recept na domácí vepřové klobásky. Není na nich nic extra složitého a jsou opravdu lahodné, takže není důvod, abyste si je nezkusili udělat.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Vysoká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 1 kg vepřové plece
  • 1 kg vepřového boku
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžíce mleté pálivé papriky
  • 1/2 lžíce majoránky
  • 40 g soli
  • pepř
  • 3 ks vepřových střívek
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kousky a spolu s česnekem namelte. Do umleté směsi přidejte sůl, papriku, majoránku, pepř a velmi důkladně promíchejte.

02.

Vepřová střívka koupíte v lepších řeznictvích nebo v e-shopech. Prodávají se nasolená, příp. ve slaném nálevu, takže je potřeba je od soli pořádně propláchnout.

03.

Propláchnuté střívko nasaďte na hubici plničky na klobásy a přes ni do něj natlačte připravené maso. Pokud plničku na klobásy nemáte, zvládnete to i s jakoukoliv hubicí o průměru asi 2–3 cm – udrží střívko otevřené a maso tam napěchujete třeba lžicí.

04.

Celého „klobásového hada“ narovnejte na stole a jemně srovnejte místa, kde se vytvořily vybouleniny. Odměřte si jednotlivé klobásky dlouhé asi 4 cm a v daném místě střívko zlehka zatočte. Ve spoji klobásky podvažte provázkem.

05.

Dejte péct na gril nebo do trouby.

Už jste někdy zkoušeli dělat klobásky doma?

Načítám