Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na kousky a spolu s česnekem namelte. Do umleté směsi přidejte sůl, papriku, majoránku, pepř a velmi důkladně promíchejte.
02.
Vepřová střívka koupíte v lepších řeznictvích nebo v e-shopech. Prodávají se nasolená, příp. ve slaném nálevu, takže je potřeba je od soli pořádně propláchnout.
03.
Propláchnuté střívko nasaďte na hubici plničky na klobásy a přes ni do něj natlačte připravené maso. Pokud plničku na klobásy nemáte, zvládnete to i s jakoukoliv hubicí o průměru asi 2–3 cm – udrží střívko otevřené a maso tam napěchujete třeba lžicí.
DĚLÁVÁTE SI DOMA VEPŘOVÉ HODY?
04.
Celého „klobásového hada“ narovnejte na stole a jemně srovnejte místa, kde se vytvořily vybouleniny. Odměřte si jednotlivé klobásky dlouhé asi 4 cm a v daném místě střívko zlehka zatočte. Ve spoji klobásky podvažte provázkem.
05.
Dejte péct na gril nebo do trouby.
Už jste někdy zkoušeli dělat klobásky doma?