Hlavní obsah
2,8
(204)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Ideální večeře, která zasytí, a přitom je dietní? Zařaďte do svého jídelníčku pikantní lečo s fazolemi!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks paprik
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce sypkého zeleninového bujónu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 20 g tvrdého sýra
  • 150 g sterilovaných červených fazolí
  • 5 g olivového oleje
  • 40 g cibule
  • 200 g sterilovaných rajčat
Článek

Postup

01.

Zeleninu (cibuli a papriky) nakrájejte a orestujte ji v pánvi na oleji.

02.

Osolte, opepřete, přidejte rajčata, přecezené fazole a nechte prohřát.

03.

Přidejte uvedené koření, podle potřeby můžete i doplnit vodu. Nechte na mírném plamenu zredukovat šťávu.

04.

Ke konci jen doplňte nastrouhaný sýr, promíchejte a podávejte. 

Pokud byste si chtěli dát klasické lečo, klikněte sem: pravé maďarské lečo.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie3 942,97 kJ
Bílkoviny33,94 g
Tuky50,88 g
Sacharidy88,26 g
Sůl12,66 g
SAFA10,71 g
Vláknina35,35 g
Cukry50,09 g
Související témata:

Načítám