Článek
Mexické burrito je plné skvělých ingrediencí, které můžete dle libosti zaměňovat. Kuřecí, hovězí ani vegetariánská verze vás nezklame. Navíc je velmi snadné na přípravu a zarolovat ho zvládne i naprostý začátečník. Stačí ohnout spodní okraj, aby se vytvořila kapsička, pak zarolovat placku z jedné strany na druhou a máte hotovo. Dopřejte si tuto skvělou pochoutku i u vás doma!
Kuřecí burrito
Na 8 ks potřebujete: 350 g kuřecích prsou, 250 g uvařené rýže, 400 g červených fazolí v rajském protlaku, 8 tortill, 80 g čedaru, 150 g řeckého jogurtu, ½ ledového salátu, 4 stroužky česneku, šťávu z ½ limety, hrst čerstvého koriandru, olivový olej, uzenou papriku, drcený kmín, sůl, pepř
Na salsu: 3 rajčata, 1 cibuli, 2 jarní cibulky, šťávu z ½ limety, hrstku čerstvého koriandru, sůl, pepř
Ochutnejte další mexické speciality
Postup: Očistěte kuřecí prsa, posypte je paprikou a kmínem, osolte, opepřete a polijte olivovým olejem. Nechte chvilku marinovat. Uvařenou rýži dejte vychladnout, poté si připravte salsu. Rajčata, cibuli i jarní cibuli nakrájejte nadrobno. Přidejte limetkovou šťávu, čerstvý koriandr, osolte, opepřete a promíchejte.
Na olivovém oleji krátce osmahněte nadrobno pokrájený česnek, přidejte uzenou papriku a drcený kmín. Nechte provonět a poté vlijte fazole i s protlakem, po pár minutách vmíchejte uvařenou rýži. Zakápněte limetkovou šťávou, osolte, opepřete a přidejte čerstvý koriandr. Promíchejte a dejte stranou.
Na rozpálené pánvi osmahněte z obou stran kuřecí prsa a opečte je tak, aby zůstala šťavnatá. Hotové maso natrhejte na kousky. Ledový salát nakrájejte nahrubo. Tortilly jednotlivě ohřejte na pánvi a poté je naplňte. Na střed naneste ledový salát, směs rýže a fazolí, kuřecí maso, salsu, bílý jogurt a nastrouhaný čedar. Tortilly zarolujte a podávejte.
Tip: Kuřecí burrito podávejte ideálně s řeckým jogurtem a mexickou salsou.
Rádi byste vyzkoušeli i další recepty s nádechem Mexika? V tom případě vás jistě zaujme mexické kuře s rýží nebo mexický salát z pečené kukuřice. A co doma připravujete vy?