Článek
Postup
01.
Vykostěné kuřecí plátky omyjte a osušte a nakrájejte je na menší kostky. V pánvi na středním ohni rozpalte olej, vsypte kuře, okořeňte a podle toho, jak slaná je kořenicí směs, ještě dosolte. Opékejte za občasného míchání dozlatova asi deset minut. Rozkrojte největší kousek a zkontrolujte, je-li propečený zevnitř. Pokud ne, podlijte maso pár lžicemi vody a chvilku poduste, kuře musí být uvnitř úplně hotové. Až se voda vyvaří, zkontrolujte kuře znova. Když je propečené, odstavte, jinak ještě chvíli duste.
02.
Nastrouhejte sýr nahrubo a rozehřejte kontaktní gril. Připravte tortilly. Na polovinu placky rozetřete lžíci BBQ omáčky a štědře ji posypte sýrem, nechte volný asi půlcentimetrový okraj. Poklaďte kousky kuřete a posypte kukuřicí. Tortillu přehněte napůl, vložte do grilu a zapékejte asi pět minut. Na povrchu se vytvoří lákavý mřížkový vzor a sýr uvnitř se krásně rozteče. Tortillu servírujte rozkrojenou na tři trojúhelníčky – jako ve fastfoodu. Navíc ale přidejte velkou porci zeleniny nebo salátu.
Tip: Máte-li výhrady ke kupované BBQ omáčce, můžete si připravit vlastní, třeba z rajčatové passaty. Na lžíci olivového oleje osmažte na kousky pokrájený česnek, vlijte hrnek passaty, přidejte snítku čerstvého oregana a bazalky, osolte, opepřete a povařte do zhoustnutí. Vyjměte koření a použijte na potření tortillových placek.
Také děláte dětem podobné rychlé „kuríto“?