Článek
Postup
01.
Cibuli nasekejte nadrobno a slaninu nakrájejte na kostičky. V hrnci opečte slaninu do křupava. Pak ji vyjměte a ve výpeku opečte cibuli. Přidejte na kostičky nakrájené a osolené maso. Krátce opečte a zasypte kmínem, sladkou a pálivou paprikou. Vraťte do hrnce slaninu, vše dobře promíchejte a zalejte vývarem tak, aby se maso dusilo, a ne vařilo. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, přiklopte a duste asi 40 minut.
02.
Pak přidejte na proužky nakrájenou červenou papriku, nasekanou chilli papričkou a dolejte podle potřeby vývarem. Guláš nechte ještě 10 minut probublávat. Nakonec podle chuti ještě osolte a opepřete.
Tip: Před koncem vaření můžete přidat ještě hrst nasekané petrželky.
Často se řeší, zda je lepší kuchař žena či muž, zjistit jak to doopravdy je, alespoň v případě guláše, můžete v našem dalším článku.