Článek
Postup
01.
Maso naklepejte, osolte a opepřete. Papriky nakrájejte na proužky, cuketu a cibuli na kolečka, chilli papričku nasekejte na drobno a česnek nakrájejte na plátky.
02.
Na pánvi opečte na oleji zprudka kotlety, z každé strany asi dvě minuty. Pak je vyjměte. Ve výpeku opečte krátce cibuli a pak přidejte papriky, cuketu a česnek.
03.
Zeleninu opečte, vmíchejte protlak a směs podlijte troškou vody nebo vývaru. Přidejte maso, přiklopte a duste asi 20 minut pod pokličkou. Podle potřeby můžete přidat ještě trochu vody nebo vývaru.
04.
Hotovou směs podle chuti ještě osolte. Můžete přidat i bylinky podle chuti. V zeleninové směsi vynikne nejvíce rozmarýn a tymián. Podávejte s kuskusem, opečenými bramborami nebo hranolkami.
Kotlety se dají připravit na mnoho způsobů. Například na kysaném zelí a na pivě nebo jako rychlovka s cibulí a se slaninou.