Hlavní obsah
3,0
(63)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Připravte si chutnou hostinu se šťavnatou flákotou. Pikantní kotlety budou chutnat výtečně s bramborovou kaší vylepšenou fenyklem.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 díl oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce dijonské hořčice
Kaše
  • 1 kg brambor
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g másla
  • 1 ks fenyklu
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte je vařit do osolené vody spolu s překrojeným fenyklem. 

02.

Maso naklepejte, osolte a opepřete. Papriku nakrájejte na proužky a cibuli na kolečka.

03.

Do misky dejte protlak, hořčici, prolisované stroužky česneku, najemno nastrouhaný zázvor a nasekanou chilli papričku. Vše promíchejte a hotovou směsí důkladně potřete plátky masa. 

04.

Maso pak na pánvi na oleji opečte z obou stran. Přidejte papriku, cibuli a ještě opékejte. Nakonec směs podlijte troškou vody a poduste, aby bylo maso měkké. 

05.

Uvařené brambory slejte. Přidejte k nim máslo, zahřátou smetanu a umixujte hladkou kaši. Hotové kotlety podávejte s kaší a salátem podle chuti. 

Načítám