Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte je vařit do osolené vody spolu s překrojeným fenyklem.
02.
Maso naklepejte, osolte a opepřete. Papriku nakrájejte na proužky a cibuli na kolečka.
03.
Do misky dejte protlak, hořčici, prolisované stroužky česneku, najemno nastrouhaný zázvor a nasekanou chilli papričku. Vše promíchejte a hotovou směsí důkladně potřete plátky masa.
04.
Maso pak na pánvi na oleji opečte z obou stran. Přidejte papriku, cibuli a ještě opékejte. Nakonec směs podlijte troškou vody a poduste, aby bylo maso měkké.
05.
Uvařené brambory slejte. Přidejte k nim máslo, zahřátou smetanu a umixujte hladkou kaši. Hotové kotlety podávejte s kaší a salátem podle chuti.
Vepřové kotlety jsou také báječné připravené v pánvi na jablkách a cibuli. Za půl hodiny je máte na stole.