Hlavní obsah
4,4
(7)
Foto: David Špingl

Foto: David Špingl

Kapusta po asijsku se zázvorem, kari a buráky? Zkuste ji! Tato polévka je krásně hustá a zasytí vás díky fazolím a arašídům plných bílkovin.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené cibule
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička žluté kari pasty
  • 1/2 ks kapusty
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1/2 ks limetky
  • 100 g pražených nesolených arašídů
  • 1 trochu soli
Článek

Postup

01.

Na rozehřátém oleji nechte změknout najemno pokrájenou cibuli a nasekaný zázvor, přimíchejte plátky česneku a kari pastu, a už jen minutku prohřejte.

02.

Do hrnce přidejte na proužky pokrájenou kapustu (při krájení myslete na to, aby se polévka dobře jedla a proužky tak byly spíš menší), zalijte litrem vody a drcenými rajčaty, osolte a povařte do změknutí.

03.

Před koncem přidejte propláchnuté fazole a nasekané arašídy, dochuťte limetou a podávejte.

Máte rádi pikantní a ostrá jídla? Uvařte si poctivou fazolačku nebo čínskou polévku.

Související témata:

Načítám