Hlavní obsah
3,4
(15)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Pikantní kapustičky jsou skvělým důkazem toho, že k dobrému jídlu není třeba v kuchyni strávit dlouhé hodiny – ani samotným vařením, ani následným mytím nádobí!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 ks bobkového listu
  • 800 g růžičkové kapusty
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 nožičky paprikové klobásy
  • 1 lžíce sádla
  • 2 ks cibule
Článek

Postup

01.

Z kapustiček sloupněte vrchní nepěkné listy a košťálek nařízněte do kříže, zelenina se tak rovnoměrněji uvaří.

02.

Cibuli nakrájejte najemno a spolu s kolečky klobásy opečte na troše oleje dozlatova (množství tuku záleží na tučnosti klobásy, k hodně tučným není třeba přidávat žádný). Přidejte nasekaný česnek, oba druhy mleté papriky a nechte chvilku rozvonět.

03.

Do hrnce přidejte kapustičky, hrnek vody, bobkový list, osolte a opepřete. Povařte asi 20 minut, až jsou kapustičky měkké, ale ne rozvařené. Podávejte s chlebem a lžičkou kysané smetany.

Kapustičky můžete také připravit místo s klobásou se slaninou.

Související témata:

Načítám