Článek
Postup:
01.
Polévku připravujte nejlépe den předem, aby se pěkně propojily chutě a také jste z povrchu mohli po vychladnutí sundat přebytečný tuk. Nahrubo pokrájenou cibuli a nasekanou chilli papričku (s těmi klidně přitvrďte) nechte zesklovatět na rozpáleném oleji, přidejte kostky masa a ze všech stran ho opečte. Zasypejte plátky česneku a zázvoru, přidejte badyán, skořici, nasekané rajčete, bobkové listy, sladkou papriku (nebo část nahraďte pálivou), vrchovatou lžičku soli, sójovou omáčku a 1 a ¼ litru vody.
02.
Vařte asi 2 hodiny, až je maso perfektně měkké (v tlakovém hrnci stačí přibližně polovina času). Vyndejte koření a případně dochuťte.
03.
Podávejte s asijskými nudlemi a nasekanou jarní cibulkou a koriandrem. Pro milovníky pálivého ještě můžete připravit chilli olejíček – sušené papričky pár hodin předem smíchejte s kvalitním olejem, který do sebe krásně natáhne jejich chuť.
Tip: Do vývaru přidejte i pár kostí a sušenou pomerančovou kůru – ta polévce dodá jemnou, ale delikátní chuť. Na závěr ji můžete dochutit i trochou citronu, rýžového octa nebo skvělou fermentovanou pastou gochujang, kterou koupíte v korejských potravinách a na internetu.
Věděli jste, že chilli dodá nejen říz vašim jídlům, ale také je pekelně zdravé? Více se dočtete v článku Chilli papričky: 9 důvodů, proč je jíst každý den.