Článek
Postup
01.
Připravte si suroviny. Místo cukru můžete dát med, ocet nahradit citronem nebo limetou a namísto tymiánu použít jinou oblíbenou bylinku, třeba oregano, saturejku nebo majoránku.
02.
Ostrým nožem odkrojte kůži a bůček pokrájejte na asi centimetr tlusté plátky.
03.
Maso smíchejte s najemno pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou chilli papričkou, cukrem, solí, kečupem, octem, olejem a tymiánem. Nechte nejlépe do druhého dne (nebo alespoň dvě hodiny) marinovat.
04.
Proužky bůčku rozdělte na aluminiový tácek a z obou stran je pozvolna, aby se vypeklo co nejvíce tuku, ogrilujte dozlatova. Maso můžete péct i v troubě, kde ho také v polovině pečení otočte.
05.
Teď už nezbývá než si začít pochutnávat.
Jaké maso grilujete nejraději? Nebo dáváte přednost bezmasým grilovačkám?