Článek
Postup
01.
Připravte si suroviny. Místo cukru můžete dát med, ocet nahradit citronem nebo limetou a namísto tymiánu použít jinou oblíbenou bylinku, třeba oregano, saturejku nebo majoránku.

Maso kupte ideálně už bez kosti a kůži odřízněteFoto: Jakub Jurdič
02.
Ostrým nožem odkrojte kůži a bůček pokrájejte na asi centimetr tlusté plátky.

Bůček pokrájejte na tenké plátkyFoto: Jakub Jurdič
03.
Maso smíchejte s najemno pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou chilli papričkou, cukrem, solí, kečupem, octem, olejem a tymiánem. Nechte nejlépe do druhého dne (nebo alespoň dvě hodiny) marinovat.

Smíchejte se surovinami na marináduFoto: Jakub Jurdič

Maso bude mít příjemnou sladce-pikantní krustičkuFoto: Jakub Jurdič
04.
Proužky bůčku rozdělte na aluminiový tácek a z obou stran je pozvolna, aby se vypeklo co nejvíce tuku, ogrilujte dozlatova. Maso můžete péct i v troubě, kde ho také v polovině pečení otočte.

Raději jsem použila grilovací tácek, aby kousky nepropadly grilem na uhlíkyFoto: Jakub Jurdič
05.
Teď už nezbývá než si začít pochutnávat.

Většina tuku se z bůčku vypeče, takže vám zbudou jen lahodné a extrémně šťavnaté kousky voňavého masa. Nicméně co si budeme povídat, úplně na dietu to s ním nebude...Foto: Jakub Jurdič
Jaké maso grilujete nejraději? Nebo dáváte přednost bezmasým grilovačkám?