Hlavní obsah
3,6
(22)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Věděli jste, že fazole významně prospívají vašemu srdci? A také posílí libido. To jsou dva důvody, proč si připravit tenhle rychlý recept k večeři. No a třetí je ten, že je to jednoduše velice chutné jídlo. Uzeninu v něm nenajdete, ale to vůbec nevadí. Omáčka má i tak plnou a bohatou chuť, a když ji doplníte vajíčkem, maso vám vůbec chybět nebude.

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 ks naložených pečených paprik
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Pošírovaná vejce
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce octa 8%
K podávání
  • 4 krajíce chleba
  • 1 ks feferonek
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Česnek také oloupejte a nasekejte nadrobno. Naložené pečené papriky sceďte a pokrájejte na jemné nudličky. Obě plechovky fazolí sceďte, obsah propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

02.

V hlubší pánvi rozpalte olej na střední teplotu a osmažte na něm cibuli dosklovata. Osolte, opepřete, vsypte česnek a také ho krátce opečte. Přidejte rajčatový protlak, rozmíchejte a zalijte vývarem. Do pánve vložte papriku a fazole a na mírném plameni za občasného míchání vařte, až omáčka zhoustne. Podle chuti můžete přidat kousek nasekané feferonky.

03.

Na pošírovaná (ztracená) vejce dejte vařit do hlubšího kastrolu vodu okyselenou octem. Když začnou ode dna stoupat malé bublinky, rozklepněte čerstvé vejce do hrníčku a vodu v hrnci zamíchejte tak, aby vznikl vodní vír. Doprostřed opatrně vlijte vejce a mírně vařte tři minuty. Hotové vyndejte a takhle připravte všechna vajíčka.

04.

Opečte nasucho chléb. Navršte na něj hotovou fazolovou směs, navrch položte vejce, jemně osolte a opepřete. Posypte nasekanou feferonkou a koriandrem a podávejte.

Máte rádi fazolová jídla? Používáte fazole v konzervě?

Související témata:

Načítám