Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a oboje zvolna opečte. Osmahnutou cibuli a česnek zasypte kostkami cukety a společně opékejte, dokud není cuketa dozlatova opečená.
02.
Zeleninovou směs zalejte vývarem a aspoň 5 minut povařte. Polévku osolte, dochuťte bazalkou, koriandrem a chilli. Na závěr do polévky vmíchejte zakysanou smetanu, smetanu na vaření a nastrouhaný parmezán, promíchejte a nechte provařit.
03.
Na pánvi rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět šalotky nakrájené najemno. Když jsou měkké, zasypte je třtinovým cukrem a nechte trochu zkaramelizovat. Na závěr k cibulce přilejte balzamikový ocet a nechte ho o třetinu zredukovat. Polévku podávejte se lžicí směsi z šalotek a ozdobenou bylinkami.
Pokud nemáte rádi krémové polévky, uvařte si jemnou cuketovou polévku.