Hlavní obsah
3,1
(81)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Oblíbené cibulové kroužky jsou ideálním pohoštěním pro přátele nebo rodinu, které vykouzlíte s pomocí tohoto receptu během chvilky. Těstíčko obsahuje pivo, které mu dodá nadýchanost a křupavost.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks cibule
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 100 ml světlého piva
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 200 ml oleje
Článek

Postup

01.

Nejprve oloupejte cibuli a nakrájejte ji asi na půlcentimetrové plátky. Rozeberte ji, vzniknou cibulové kroužky.

02.

V míse promíchejte hladkou mouku, jedlou sodu, papriku, kajenský i černý pepř a sůl. Kroužky cibule obalte v moučné směsi a dejte je stranou. 

03.

Do zbylé sypké směsi nalijte pivo a ruční metlou důkladně vymíchejte těstíčko. V něm jednotlivé kroužky cibule namáčejte a ihned je smažte na pánvi v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje, tak aby byly ponořené. 

Foto: Svatava Vašková

Výborné jsou s dipem ze zakysané smetanyFoto: Svatava Vašková

04.

Hotové je nechte okapat na papírové utěrce a servírujte je teplé 

Související témata:

Načítám