Článek
Postup
01.
Celer a mrkev oloupejte, jablko zbavte jádřince a vše nastrouhejte nahrubo. Mrkve stačí jen kousek, má pomazánce dodat spíš barvu než chuť.
BEZVADNÁ POMAZÁNKA SE DÁ UDĚLAT SKORO ZE VŠEHO
02.
Majonézu smíchejte s jogurtem, přidejte utřený česnek a čerstvě nastrouhaný zázvor. Pořádně promíchejte s nastrouhanou zeleninou.
03.
Pomazánku osolte a opepřete a ještě jednou promíchejte. Podle kyselosti majonézy i vašich osobních preferencí můžete dochutit trochou limetkové šťávy. Pomazánku nechte nejlépe do druhého dne uležet, aby se chutě hezky prolnuly.
VYZKOUŠEJTE DALŠÍ POMAZÁNKY S CELEREM
04.
Podávejte na čerstvém pečivu a počítejte s tím, že téhle pomazánky není nikdy dost! Pro zcela dokonalý výsledek si upečte domácí máslovou veku na chlebíčky.
Celer a jablko je naprosto skvělá kombinace! Vyzkoušejte v úvodu zmiňovanou celerovou polévku s jablky nebo si dopřejte salát z řapíkatého celeru, jablek a vajec.