Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a orestujte. Pak ji zasypte mletou paprikou, přidejte kmín, promíchejte a nechte koření rozvonět.
02.
Osmaženou cibuli zalijte vývarem (můžete použít i vodu, ale výsledek nebude tak chutný), přidejte sůl, pepř a nasekanou chilli papričku, vložte na kostičky nakrájené brambory a přiveďte omáčku k varu.
03.
Mezitím pokrájejte klobásu na kolečka a čerstvou papriku na proužky. Když jsou brambory téměř měkké, přidejte klobásu i papriku do guláše a vařte dalších deset minut. Podle potřeby pokrm dosolte nebo opepřete. Podávejte posypané petrželkou s chlebem s křupavou kůrkou.
Milujete rychlá červená jídla s uzeninou? Dejte si buřty na černém pivu nebo fazolový guláš s chorizem.