Článek
Postup
01.
Kuřecí křidélka rozkrojte v kloubu a promíchejte je s jednou třetinou omáčky Louisiana (dá se koupit ve větších supermarketech). Vyhřejte troubu na 180 stupňů Celsia a křídla v ní asi 15 až 20 minut pečte. Poté z nich slijte vypečenou šťávu a nechte vychladnout.
02.
Fritovací hrnec nastavte na 175 stupňů Celsia a vychladlá křídla v něm 3 minuty smažte. Ne déle, jinak se křupavé a hlavně zlatavé kůrky nedočkáte. Po usmažení je potřete máslem, aby byla lesklá.
03.
Osmažená křidélka nechte okapat na ubrouscích a pečlivě je obalte ve zbytku omáčky. Řapíkatý celer neloupejte, pouze ho dobře omyjte a nakrájejte na 10 cm dlouhé kousky. A teď už jen ten dresink! Všechny uvedené suroviny smíchejte s nahrubo nastrouhanou nivou a je hotovo.
Koukněte i na naši další variantu, jak na kuřecí křidélka.