Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 160 stupňů, horkovzdušnou klidně jen na 150 stupňů Celsia.
02.
Máslo vyšlehejte do hladké pěny a postupně do něj všlehejte cukr. Máslo musí být úplně měkké, jinak hmota nikdy nebude ideálně hladká.
03.
Vajíčka – o pokojové teplotě, jinak se vám máslo srazí – postupně zašlehejte jedno po druhém do máslové pěny. Pokud by se hmota přece jen rozdělila, přidejte lžíci mouky a prošlehejte.
04.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Chilli papričky nasekejte v mixéru najemno. Mouku prosejte přes síto spolu s kypřicím práškem.
05.
Do másla vyšlehaného s vejci postupně všlehejte čokoládu, jemně nasekané chilli a nakonec i mouku. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a vložte do předehřáté trouby. Pečení trvá podle zvolené formy asi hodinu, biskupský chlebíček asi 70–75 minut. Těsto během pečení zkoušejte špejlí, ať ho nespálíte! Upečený koláč má lehkou krustu a uvnitř je šťavnatý a měkký.
06.
Po dopečení ho vyndejte, nechte aspoň 10 minut zchladnout, a pak jej teprve vyndejte z formy. Podávat můžete klidně ještě teplý!
V našem dalším článku si přečtěte, jak na chilli papričky.