Článek
Postup
01.
Ve velkém hrnci nechte pomalu vyškvařit špek pokrájený na kostičky. Pokud nemáte špek, dejte sádlo nebo máslo v kombinaci s trochou oleje, aby se nepřepalovalo. Děrovanou lžící špek vyndejte a na tuku ze všech stran zprudka opečte maso pokrájené na kostky.
02.
Ve výpeku (v případně potřeby přidejte trochu tuku) nyní asi 10 minut dozlatova opékejte na kostičky pokrájenou cibuli, mrkev a petržel. Vmíchejte nasekaný česnek, nechte chvilku rozvonět a zalijte vínem, 250 ml vody a rajčatovou passatou.
03.
Osolte, přidejte skořici, rozmarýn, bobkový list, nové koření (nejlepší je ho podrtit, abyste ho pak v omáčce nemuseli lovit) a hřebíček. Do hrnce vraťte maso a špek, přiklopte a duste 2,5 až 3 hodiny doměkka. Čas záleží na typu masa i velikosti kousků.
04.
Opepřete a podávejte s bramborovými noky, pečivem nebo třeba perníkovým knedlíkem. Guláš je nicméně nejlepší až druhý den, tak zkuste ještě vydržet!
Tip
Věděli jste, že kvalitní čerstvou zvěřinu si můžete pořídit i přímo od myslivců? A za mnohem lepší cenu než v supermarketech! Podívejte se na web Pro zvěřinu a najděte svého nejbližšího prodejce.
Zvěřina k podzimu prostě patří! Pochutnejte si i na lahodném kančím ragú se sýrovou polentou nebo voňavém jelením bourguignonu.