Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Co spojuje sirup, cukr, mléko a perníkové koření? Perníkovou roládu!

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 rolády
  • 650 ml sirupu
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 2 sáčky prášku do pečiva
  • 3 ks vejce
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 kg polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 100 g marmelády
  • 1 ks čokoládové polevy
Článek

Postup

01.

Vyšlehejte celá vejce dohromady, přidejte cukr, tuk a postupně přisypávejte mouku, přilévejte mléko a průběžně dolévejte sirup. Nakonec vmíchejte polévkovou lžíci perníkového koření a krátce všlehejte dva kypřicí prášky do pečiva, případně i sodu.

02.

Směs nalijte na 2 plechy vyložené pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 170 stupňů asi na 20 minut. Po dvaceti minutách těsto propíchněte špejlí nebo vidličkou, a pokud už se nelepí, vytáhněte plechy z trouby, jinak je tam ještě pár minut nechte.

03.

Čistou utěrku namočte do studené vody, pořádně ji vyždímejte a ještě horký plát těsta na ni překlopte. Potom plát i s utěrkou stočte jako roládu a nechte vychladnout.

04.

Po vychladnutí roládu opatrně rozbalte a promažte ji nějakým dobrým džemem a sviňte do rolády. Polijte čokoládovou polevou a máte hotovo.

Věděli jste, že z rolády můžete udělat dort? Nevěříte? Přesvědčte se v našem dalším receptu.

Související témata:

Načítám