Článek
Postup
01.
Vyšlehejte celá vejce dohromady, přidejte cukr, tuk a postupně přisypávejte mouku, přilévejte mléko a průběžně dolévejte sirup. Nakonec vmíchejte polévkovou lžíci perníkového koření a krátce všlehejte dva kypřicí prášky do pečiva, případně i sodu.
02.
Směs nalijte na 2 plechy vyložené pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 170 stupňů asi na 20 minut. Po dvaceti minutách těsto propíchněte špejlí nebo vidličkou, a pokud už se nelepí, vytáhněte plechy z trouby, jinak je tam ještě pár minut nechte.
03.
Čistou utěrku namočte do studené vody, pořádně ji vyždímejte a ještě horký plát těsta na ni překlopte. Potom plát i s utěrkou stočte jako roládu a nechte vychladnout.
04.
Po vychladnutí roládu opatrně rozbalte a promažte ji nějakým dobrým džemem a sviňte do rolády. Polijte čokoládovou polevou a máte hotovo.
Věděli jste, že z rolády můžete udělat dort? Nevěříte? Přesvědčte se v našem dalším receptu.