Článek
Postup
01.
Rozinky den předem nechte nabobtnat v asi 5 lžících rumu. Jestli pospícháte, klidně je v něm jen na plotně nebo v mikrovlnné troubě přiveďte k varu a za pár minut se krásně nasáknou.
02.
Olej prošlehejte s cukrem, perníkovým kořením, špetkou soli, vejci, moukou a sodou na tuhé těsto. Vmíchejte rozinky a najemno nastrouhanou mrkev, a pokud by bylo stále příliš husté, zřeďte ho trochou mléka.
03.
Žervé nebo čerstvý krémový sýr prošlehejte s cukrem (jestli máte radši sladší dezerty, dejte ho více), vajíčkem a vanilkou. Opět můžete lehce zředit mlékem, ale směs by měla stále dobře držet tvar.
04.
Polovinu těsta vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy, potřete náplní a překryjte zbylým těstem.