Článek
Postup
01.
Kůru z pomeranče nastrouhejte, z vanilkového lusku nožem vyjměte semínka a perníčky nakrájejte nadrobno. Ty pak zakapejte pomerančovou šťávou.
02.
Máslo utřete s cukrem do pěny. Postupně přidávejte žloutky, smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle, špetku soli, vanilku a vše dobře promíchejte.
03.
Pak do těsta vmíchejte pomerančovou kůru a nakrájené perníčky. Nakonec opatrně přidejte sníh z bílků.
04.
Hotové těsto nalejte do pečlivě vymazané a moukou vysypané formy. Bábovku pečte přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Tip: Pokud chcete bábovku víc aromatickou, přidejte do ní ještě lžíci perníkového koření.
A co si k bábovce připravit domácí perníčkový likér?