Článek
Postup
01.
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ušlehejte do husté a světlé pěny. Do směsi pak vmíchejte obě mouky s práškem do pečiva, perníkové koření, nastrouhaný zázvor a kakao. Míchejte a postupně přidávejte olej a mléko.
02.
Třešně vypeckujte a obalte ve skořicovém cukru. Kulatou koláčovou formu vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
03.
Těsto nalijte do formy a nakonec přidejte třešně. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí pocukrujte a nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.
Potřebujete zpracovat třešně a bublanina už se vám přejedla? Zkuste muffiny s třešněmi a bazalkou anebo rychlý třešňový závin z listového těsta.