Článek
Postup
01.
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Pak přidejte mouku smíchanou se sodou, kořením a kakaem.
02.
Přilejte olej, podmáslí a ušlehejte hladké těsto. Pak ho nalejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
03.
Perník pečte 30 minut. Mezitím promíchejte povidla s jednou až dvěma lžícemi vody. Ještě horký perník potřete vrstvou povidel a nechte vychladnout.
04.
Hotovou čokoládovou polevu rozehřejte podle návodu. Pokud si budete chtít připravit vlastní, rozehřejte tabulku tmavé čokolády, přidejte 1 až 2 lžíce másla a míchejte, dokud nevznikne hladká poleva. Ještě horkou ji nalejte na perník a opatrně rozetřete. Nakonec posypte ořechy. Nechte polevu ztuhnout a perník nakrájejte.
Držíte bezlepkovou dietu? Těchto 10 příloh vám nahradí ty zakázané. A co zkusit bezlepkové margot řezy na plech?