Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Pekáček o rozměrech asi 40 × 30 cm vyložte pečicím papírem, případně vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
02.
Všechny sypké ingredience i koření promíchejte ve velké míse. Přidejte také všechny tekuté ingredience, povidla nejdřív rozmíchejte s tuzemákem, aby nebyla příliš tuhá a šla dobře vmíchat. Vše dobře promíchejte a na závěr vmiste i rozinky. Těsto nalijte do pekáčku a pečte asi 35 minut.
03.
Čokoládu rozpusťte a rozmíchejte do ní lžíci oleje, aby se poleva dobře krájela a nepraskala. Zchladlý perník polevou lehce pocákejte. Máte-li rádi perník promazaný, nechte upečenou buchtu úplně vychladnout, vyklopte ji z pekáčku, prořízněte, promažte ostřejší marmeládou a přiklopte. Pak teprve polévejte čokoládou. Aby se marmeláda s těstem dobře proležela, nechte ležet aspoň dvě hodiny v chladu.
Tip: Kromě rozinek můžete do těsta přidat i dvě hrsti nahrubo nasekaných vlašských ořechů.
Láká vás náš nadýchaný perník? Anebo nedáte dopustit na svůj recept?