Článek
Postup
01.
Umyté lahve propláchněte vroucí vodou a nechte vyschnout.
02.
Smetanu s perníkovým kořením, kakaem, solí a kávou přiveďte pomalu k varu, vmíchejte slazené kondenzované mléko (pro karamelovou chuť dejte karamelové), alkohol (já mám nejradši voňavý tuzemák, ale hodí se i bílý rum, kávový likér nebo vodka), vanilku a asi 300 ml převařené vody.
03.
Po vychladnutí likér ještě trochu zhoustne, takže klidně dořeďte dalším rumem či vodou.

Koho by na Vánoce nepotěšilo trio domácích likérů? Nikdo navíc nemusí vědět, že jsou všechny tak snadné!Foto: Eva Malúšová
04.
Rozdělte do lahví a nechte alespoň 2 dny odležet. V chladu likér vydrží 3 až 4 týdny.
05.
Podávejte jen tak nebo se šlehačkou posypanou skořicí a perníčkem.
Tip: Pro ještě poctivější chuť můžete do základu přidat žloutky jako u klasického vaječňáku. Nebo se podívejte, jak na domácí pistáciový likér!
A co takhle perníkový adventní kalendář?