Článek
Postup
01.
Umyté lahve propláchněte vroucí vodou a nechte vyschnout.
02.
Smetanu s perníkovým kořením, kakaem, solí a kávou přiveďte pomalu k varu, vmíchejte slazené kondenzované mléko (pro karamelovou chuť dejte karamelové), alkohol (já mám nejradši voňavý tuzemák, ale hodí se i bílý rum, kávový likér nebo vodka), vanilku a asi 300 ml převařené vody.
03.
Po vychladnutí likér ještě trochu zhoustne, takže klidně dořeďte dalším rumem či vodou.
04.
Rozdělte do lahví a nechte alespoň 2 dny odležet. V chladu likér vydrží 3 až 4 týdny.
05.
Podávejte jen tak nebo se šlehačkou posypanou skořicí a perníčkem.
Tip: Pro ještě poctivější chuť můžete do základu přidat žloutky jako u klasického vaječňáku. Nebo se podívejte, jak na domácí pistáciový likér!
A co takhle perníkový adventní kalendář?