Hlavní obsah
4,4
(7)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Máte rádi květák? Pak si jistě zamilujete penne s gorgonzolou! Ideální jídlo nejen v létě.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g penne
  • 1/2 ks květáku
  • 100 g gorgonzoly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 ks vejce
  • 100 ml smetany na vaření 33%
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu, květák rozdělený na růžičky uvařte doměkka v osolené vodě.

02.

Menší zapékací misku vymažte olejem, poklaďte půlkou těstovin, na ně vyskládejte květák, posypte nastrouhaným sýrem (protože gorgonzola se moc strouhat nedá, tak ji spíše nadrolte), opepřete čerstvě namletým pepřem a poklaďte druhou polovinou těstovin.

03.

Teď už jen zalijte vajíčky rozkvedlanými ve smetaně a šup s tím do trouby. Pečte asi půl hodiny při 180 stupních.

Jako další tip přikládáme květák s osmaženou strouhankou.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie9 156,7 kJ
Bílkoviny80,1 g
Tuky100,6 g
Sacharidy238 g
Sůl9,59 g
SAFA49,11 g
Vláknina21,76 g
Cukry22 g

Načítám