Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Rychlý oběd, nebo večeře na které si jistě všichni pochutnají ? To jsou penne s žampiony, feferonkou a rajčaty!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g penne
  • 350 g žampionů
  • 1 ks červené feferonky
  • 200 g sterilovaných rajčat
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst listové petržele
  • 70 g másla
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře
Článek

Postup

01.

Přiveďte k varu osolenou vodu a klasickým způsobem v ní uvařte těstoviny.

02.

Cibuli nakrájejte najemno, žampiony na plátky, rajčata (může použít i dvě čerstvá) nakrájejte na malé kostičky a feferonku nasekejte na malá kolečka.

03.

Na velké pánvi rozpalte máslo nebo trochu oleje, zpěňte cibuli a přidejte žampiony, prolisovaný česnek, feferonku, sterilovaná rajčata a ochuťte solí a pepřem. Vše restujte asi 3–5 minut. Nakonec na pánev přidejte uvařené těstoviny a vše promíchejte.

04.

Těstoviny servírujte posypané nasekanou petrželkou.

Milovníkům žampionů doporučujeme tyto dvě rychlovky.

Související témata:

Načítám