Hlavní obsah
3,7
(16)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Přichystejte na svou party senzační minidezerty a překvapte tak své přátele. Připravili jsme pro vás recept na pěnu z bílé čokolády.

40 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 porcí
Pěna 10 kalíšků (50 ml)
  • 4 ks žloutků
  • 4 ks bílku
  • 150 g cukru moučka
  • 170 g bílé čokolády
  • 170 g másla
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 10 ks malin
Článek

Postup

01.

Bílky vyšlehejte se špetkou soli a lžící krupicového cukru dotuha. Ve větším hrnci dejte vařit trochu vody.

02.

Nad párou nechte rozpustit čokoládu, a když bude tekutá, přesuňte ji stranou a rozpusťte v ní kousky změklého másla.

03.

V menším hrnci vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Stále šlehejte, jen hrnec přesuňte nad páru a pokračujte, dokud nebude pěna na dotek teplá.

04.

Do dřezu napusťte ledovou vodu, položte do ní hrnec se žloutkovou pěnou a metličkou směs míchejte, až zchladne. A jde se kompletovat! Nejdříve ve žloutcích dobře rozmíchejte čokoládovou směs, pak až vyšlehané bílky.

05.

Pěnou plňte skleničky, nechte vše vychladit v lednici a nakonec zdobte malinami.

Jediná surovina, která vám doma chybí, je bílá čokoláda? Nevadí vyrobte si svoji.

Energetická hodnota celkem - 10 porcí
Energie13 018,62 kJ
Bílkoviny35,04 g
Tuky212,94 g
Sacharidy263,31 g
Sůl2,13 g
SAFA109,15 g
Vláknina2,9 g
Cukry260,18 g
Související témata:

Načítám