Článek
Postup
01.
Bílky vyšlehejte se špetkou soli a lžící krupicového cukru dotuha. Ve větším hrnci dejte vařit trochu vody.
02.
Nad párou nechte rozpustit čokoládu, a když bude tekutá, přesuňte ji stranou a rozpusťte v ní kousky změklého másla.
03.
V menším hrnci vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Stále šlehejte, jen hrnec přesuňte nad páru a pokračujte, dokud nebude pěna na dotek teplá.
04.
Do dřezu napusťte ledovou vodu, položte do ní hrnec se žloutkovou pěnou a metličkou směs míchejte, až zchladne. A jde se kompletovat! Nejdříve ve žloutcích dobře rozmíchejte čokoládovou směs, pak až vyšlehané bílky.
05.
Pěnou plňte skleničky, nechte vše vychladit v lednici a nakonec zdobte malinami.
Jediná surovina, která vám doma chybí, je bílá čokoláda? Nevadí vyrobte si svoji.