Článek
Postup
01.
Nejprve důkladně vyšlehejte povolené máslo s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem (asi 5 minut). Vznikne nadýchaný bílý krém.
02.
Asi po 5 minutách šlehání do krému vyklepněte vejce a znovu šlehejte, dokud se vše nepropojí (další asi 3 minuty).
03.
Mezitím smíchejte sypké suroviny – hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl. Ty postupně krátce zašlehejte do máslové směsi.
04.
Pekanové ořechy nasekejte nahrubo, pár si jich nechte celých na ozdobu. Nasekané ořechy vařečkou jemně zamíchejte do těsta.
05.
Těsto teď rozdělte napůl a z každé poloviny vytvořte váleček o průměru asi 3 cm. Oba válečky zabalte do potravinové fólie a dejte na minimálně dvě hodiny ztuhnout do chladničky.
06.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů. Válečky těsta vyndejte z chladničky, rozbalte a nakrájejte na centimetrové placičky. Ty pak vyskládejte na plech s pečicím papírem. Do některých můžete na střed vtlačit celý pekanový ořech. Sušenky pečte asi 20 minut, dokud jim nezezlátnou okraje. Pak je nechte zchladnout na drátěné mřížce.
Zkuste také podmáslové sušenky s borůvkami nebo ty superčokoládové.