Článek
Postup
01.
Nejprve důkladně vyšlehejte povolené máslo s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem (asi 5 minut). Vznikne nadýchaný bílý krém.
02.
Asi po 5 minutách šlehání do krému vyklepněte vejce a znovu šlehejte, dokud se vše nepropojí (další asi 3 minuty).
03.
Mezitím smíchejte sypké suroviny – hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl. Ty postupně krátce zašlehejte do máslové směsi.
04.
Pekanové ořechy nasekejte nahrubo, pár si jich nechte celých na ozdobu. Nasekané ořechy vařečkou jemně zamíchejte do těsta.
05.
Těsto teď rozdělte napůl a z každé poloviny vytvořte váleček o průměru asi 3 cm. Oba válečky zabalte do potravinové fólie a dejte na minimálně dvě hodiny ztuhnout do chladničky.
06.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů. Válečky těsta vyndejte z chladničky, rozbalte a nakrájejte na centimetrové placičky. Ty pak vyskládejte na plech s pečicím papírem. Do některých můžete na střed vtlačit celý pekanový ořech. Sušenky pečte asi 20 minut, dokud jim nezezlátnou okraje. Pak je nechte zchladnout na drátěné mřížce.

Domácí sušenky s mlékem, co chtít víc!Foto: Svatava Vašková
Zkuste také podmáslové sušenky s borůvkami nebo ty superčokoládové.