Hlavní obsah
4,2
(5)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Neuvěřitelně snadný a dobrý dezert, která vás jistě nadchne. Napadlo by vás tvaroh zapéct?

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 lžička tuku
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 200 g malin
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 4 ks žloutků
  • 500 g tvarohu
Článek

Postup

01.

Nejdřív si roztopte troubu na 200 stupňů Celsia. V míse smíchejte tvaroh, žloutky, vanilkový a krupicový cukr a polovina práce je za vámi!

02.

Formičky na muffiny vymažte tukem a vysypte strouhankou.

03.

Polovinu tvarohové směsi rozdělte do mističek, na ni položte ovoce a navrch rozdělte zbytek směsi, do okraje by měl zůstat ještě asi 1 cm místa, aby během pečení tvaroh nepřetekl. Teď už jen formičky vložte do trouby a pečte asi 30–40 minut.

04.

Zhruba deset minut před koncem pečení můžete povrch ještě posypat trochou třtinového cukru, aby se udělala křupavější krustička. Použít můžete i velkou zapékací misku a po vychladnutí tvaroh nakrájet. V tom případě do směsi, pro jistotu, přidejte 2 lžíce krupice.

Související témata:

Načítám