Hlavní obsah
3,1
(177)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Čerstvé saláty jsou na léto (a udržování váhy) prima, ale jestli máte radši něco teplého, zkuste zeleninu upéct. Dodá jí to na chuti i stravitelnosti a ricotta se navíc na teplém salátu krásně rozpustí v jemný dresink. Pokud držíte low carb dietu, do jídelníčku vám to padne jak ulité!

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 2 hrsti cherry rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli a pepře
  • 150 g ricotty
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks zelené papriky
Článek

Postup

01.

Rajčata (buď dvě velká, nebo cca dvě hrsti cherry rajčátek) pokrájejte na poloviny, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete a pět minut pečte v troubě vyhřáté na 200 °C.

02.

Vyndejte z trouby, přesuňte na misku či talíř, přidejte ricottu, bazalku a pokrájenou zelenou papriku. Dobře promíchejte a můžete podávat.

Tip

Pro lepší stravitelnost upečte i papriku.

Ricotta je skvělý pomocník při vaření. V receptu na dietní cuketové lasagne skvěle nahradí bešamel a vytvoří krémovou vrstvu na klasických lasagních.

Energetická hodnota celkem - 1 porci
Energie2 076,7 kJ
Bílkoviny14,25 g
Tuky41,3 g
Sacharidy18,25 g
Sůl0,49 g
SAFA13,32 g
Vláknina5 g
Cukry12,25 g

Načítám