Hlavní obsah
3,3
(3)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Není nic jednoduššího – kus kvalitního masa, hodně zeleniny, bylinky a šup s tím do trouby. Za chvilku už se kuchyní line fantastická vůně. Máte chuť na králíka?

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks králičích stehen
  • 1 ks fenyklu
  • 2 ks cibule
  • 100 g špeku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Vykostěná králičí stehna osolte a opepřete. Vložte je do olejem vymazaného pekáčku.

02.

Fenykl nakrájejte na plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtinky. Zeleninu rozmístěte kolem masa. Na maso rozložte plátky špeku. Hořčici promíchejte s trochou vody a nalijte ji na maso a zeleninu.

03.

Králíka pečte asi hodinku, v průběhu pečení ho přelévejte výpekem.

Tip: Přidejte do pekáčku ještě dvě přepůlené palice česneku. Po upečení z ní jen opatrně vymáčkněte stroužky a promíchejte se zbylou zeleninou.

Vyzkoušejte i naše další tři tipy jak na králíka.

Související témata:

Načítám