Článek
Postup
01.
Listové těsto vyválejte na dvě tenké placky. Tu první položte na plech vyložený pečicím papírem a potřete ji rybízovu marmeládou. Na ni vyskládejte do pravidelné vrstvy piškoty.
02.
Připravte si krém. Mandarinky sceďte, šťávu doplňte vodou tak, abyste měli litr tekutiny, a uvařte spolu s pudinky a vanilkovým cukrem.
03.
Vychladlý základ krému zašlehejte s tvarohem, vyšlehanými bílky a ztužovači šlehačky.
04.
Krémem pokryjte připravenou vrstvu piškotů na plechu, na něj poklaďte mandarinky, zakryjte druhým vyváleným plátem listového těsta, potřete rozšlehaným žloutkem, svrchu propíchejte vidličkou a pečte při 180 stupních Celsia asi 40 minut.
Koukněte, co vše jde upéct z listového těsta, třeba i štrúdl.