Hlavní obsah
3,1
(15)
Foto: gkrphoto, Shutterstock.com

Tradiční pečený kaprFoto: gkrphoto, Shutterstock.com

Že kapra připravujete jenom na Vánoce? Chyba! S tímhle receptem vám bude chutnat i v běžné dny.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 1 000 g brambor
  • 200 g másla
  • 1 ks citronu
  • 1 500 g kapra
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Čerstvého vyčištěného kapra nasolte, pokapejte citronovou šťávou, opepřete a položte do pekáče s rozpáleným čerstvým máslem. Poté dejte pekáč s kaprem do trouby a za častého polévání máslem pečte (asi půl hodiny). Hotového kapra položte na mísu, ozdobte zelenou petrželkou a podávejte k němu máslo a vařené brambory.

Jak máte kapra nejraději vy?

Související témata:

Načítám