Článek
Postup
01.
Troubu dejte předehřát na 190 stupňů. Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji na pánvi. Když je opečená, přidejte k ní javorový sirup a nechte ji zchladnout.
02.
Listové těsto vyválejte a na střed položte celý sýr. Na něj nandejte asi 2/3 slaniny s javorovým sirupem a zabalte ho do listového těsta. Těsto na třech místech propíchněte vidličkou.
03.
Balíček přendejte na plech s pečicím papírem a dejte ho péct do trouby. Asi v polovině pečení navrch nandejte zbylou slaninu a pár vlašských ořechů. Dál ho dopečte dozlatova.
04.
Sýr podávejte ještě teplý s opečenými tousty nebo bagetkou.
Sýry hermelínového typu jsou skvělou pochoutkou samy o sobě, když jim ale člověk trochu pomůže, získá chuťovky, na kterých se dá vytvořit i závislost. Například takový pikantní nakládaný hermelín nebo grilovaný hermelín plněný brusinkami a ořechy. Klasikou jsou pak hermelínové pomazánky, třeba s česnekem, vyzkoušet ale můžete i tu s jablky.