Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Stýská se vám po letních grilovačkách provoněných bylinkami a kořením? A nemáte zrovna chuť na maso? Upečte si hermelín s bylinkami a česnekem v troubě.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 ks sýru hermelínového typu
Článek

Postup

01.

Hermelíny rozřízněte podél a dovnitř dejte trochu grilovacího koření, rozmarýnu a několik plátků česneku. Pokud máte, přidejte i čerstvé bylinky!

02.

Pak hermelín zase přiklopte, potřete olivovým olejem, vršek dozdobte ještě plátky česneku a rozmarýnem a zabalte do alobalu, jako do měštce.

03.

Hermelíny pečte při 200 stupních Celsia asi 10 minut, aby se vnitřek sýru roztekl, a podávejte s chlebem nebo bagetkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 302,48 kJ
Bílkoviny29,26 g
Tuky20,25 g
Sacharidy2,37 g
Sůl3,08 g
SAFA11,23 g
Vláknina0,55 g
Cukry0,56 g
Související témata:

Načítám