Hlavní obsah
3,5
(34)
Foto: seagames50 images, Shutterstock.com

Foto: seagames50 images, Shutterstock.com

Vepřové ocásky jsou surovina, která je naprosto neoprávněně už roky v pozadí. Pojďte s námi vyzkoušet tenhle recept na ocásky pečené s hořčicí. Stojí pár korun a je to prvotřídní lahůdka!

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vepřových ocásků
  • 2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 3 lžíce hořčice
Článek

Postup

01.

Opláchnuté vepřové ocásky vložte do zapékací misky nebo pekáčku. Přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli, přepůlené stroužky česneku a sůl. V míse promíchejte 50 ml masového vývaru a hořčici. Touto směsí ocásky potřete a nechte asi 1 hodinu odpočinout.

02.

Troubu zahřejte na 200 °C a maso pečte asi 60 minut dozlatova. Během pečení maso podle potřeby podlévejte zbylým vývarem.

Jako příloha se hodí brambory nebo chléb.

Tak co? Vyzkoušíte ocásky s námi?

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 833,15 kJ
Bílkoviny47,12 g
Tuky21,84 g
Sacharidy9,7 g
Sůl13,79 g
SAFA8,04 g
Vláknina1,74 g
Cukry3,56 g
Související témata:

Načítám