Hlavní obsah
3,5
(34)
Foto: seagames50 images, Shutterstock.com

Foto: seagames50 images, Shutterstock.com

Vepřové ocásky jsou surovina, která je naprosto neoprávněně už roky v pozadí. Pojďte s námi vyzkoušet tenhle recept na ocásky pečené s hořčicí. Stojí pár korun a je to prvotřídní lahůdka!

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vepřových ocásků
  • 2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 3 lžíce hořčice
Článek

Postup

01.

Opláchnuté vepřové ocásky vložte do zapékací misky nebo pekáčku. Přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli, přepůlené stroužky česneku a sůl. V míse promíchejte 50 ml masového vývaru a hořčici. Touto směsí ocásky potřete a nechte asi 1 hodinu odpočinout.

02.

Troubu zahřejte na 200 °C a maso pečte asi 60 minut dozlatova. Během pečení maso podle potřeby podlévejte zbylým vývarem.

Jako příloha se hodí brambory nebo chléb.

Tak co? Vyzkoušíte ocásky s námi?

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie7 332,58 kJ
Bílkoviny188,46 g
Tuky87,35 g
Sacharidy38,8 g
Sůl55,15 g
SAFA32,14 g
Vláknina6,96 g
Cukry14,22 g
Související témata:

Načítám