Článek
Postup
01.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 stupňů.
02.
Žampion portobello očistěte. Vyřízněte z něho nožku a lžící odstraňte lupeny, aby mělo vejce prostor. Žampion položte na kus pečicího papíru do malého pekáčku. Osolte ho a dovnitř dejte trošku másla.
03.
Nyní do kloboučku na máslo vyklepněte vejce a přidejte rozříznuté cherry rajčátko. Opět osolte a opepřete.
04.
Žampion dejte péct do trouby, dokud bílek neztuhne – asi na deset minut.
05.
Mezitím si na pánvi orestujte nakrájenou slaninu společně s nasekanou bílou částí jarní cibulky.
06.
Upečený žampion přendejte na talíř, přidejte orestovanou slaninu s cibulkou, přidejte čerstvou, najemno pokrájenou zelenou část jarní cibulky a čerstvá rajčata.
Tip: Takto připravený žampion podávejte například s opečeným toustem nebo bagetkou.
Chutnají vám vejce pečená v troubě? Zkuste zapečená vejce v bagetě nebo cuketová hnízda se zapečenými vejci. A podívejte se na video návod na vejce pečená na obláčku.