Článek
Postup
01.
Uzené maso důkladně omyjte pod horkou vodou, abyste ho zbavili nadbytečné uzenářské soli na povrchu, a pak ho asi 20 minut povařte s bobkovým listem.
02.
Mezitím si připravte omáčku. V kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte máslo, zaprašte moukou a usmažte světlou jíšku.
03.
Když začne jíška růžovět, metličkou všlehejte vývar nebo vodu. Přilijte smetanu a ochuťte solí, pepřem, octem a čerstvě nastrouhaným křenem. Nechte asi 5 minut provařit.
04.
Uvařené maso slijte, dejte do omáčky a kastrol vložte na 20 minut zapéct do trouby předehřáté na 200 °C.
05.
Nakrájené uzené maso v křenové omáčce podávejte s houskovým knedlíkem.
Náš tip: Omáčku můžete zjemnit nastrouhanou polovinou jablka, kterou v omáčce necháte rozvařit.
Nemáte rádi křenovou omáčku, ale křen jako takový vám nevadí? Dejte si uzené s křenovými bramborami. A pokud prostě křen vůbec nemáte rádi, dopřejte si uzené se zadělávaným hráškem.